Alimentació adaptada a cada persona i al seu entorn
A Càtering Cantàbrico creiem que una bona alimentació és la base d’una vida sana. Una alimentació saludable és aquella que és satisfactòria, completa, equilibrada, segura, sostenible i adaptada a cada persona i al seu entorn.
La nostra referència és la dieta mediterrània, un model d’alimentació saludable reconegut a tot el món. Es caracteritza pel consum majoritari d’hortalisses i fruites fresques, llegums, fruita seca, cereals integrals (arròs, pasta, pa, etc.) i tubercles com la patata.
L’oli d’oliva verge és la principal font de greix, i es combina amb un consum moderat de làctics, peix i ous, i un consum ocasional de carns, prioritzant sempre la qualitat i l’origen responsable.
Les guies alimentàries són una eina molt útil
Per mantenir una dieta equilibrada, les guies alimentàries són una eina molt útil. Ajuden a entendre la importància de cada grup d’aliments i les seves proporcions.
Les representacions gràfiques com la piràmide o el plat saludable ens mostren d’una manera visual i senzilla quins aliments han d’estar presents cada dia per aconseguir una alimentació completa i equilibrada.
ASPCAT
L’Agència de Salut Pública de Catalunya proposa la guia Petits canvis per menjar millor, un recurs pràctic per millorar la qualitat i la sostenibilitat de la dieta amb accions senzilles del dia a dia.
La guia recomana:
Notes informatives
© 2025 Desarrollado por TuEspecialistaWeb