Concerta cita

    He llegit i accepto laPolítica de privacitat

    Edit Template

    Alimentació saludable

    Alimentació adaptada a cada persona i al seu entorn

    Menjar bé per créixer millor

    A Càtering Cantàbrico creiem que una bona alimentació és la base d’una vida sana. Una alimentació saludable és aquella que és satisfactòria, completa, equilibrada, segura, sostenible i adaptada a cada persona i al seu entorn.

    La nostra referència és la dieta mediterrània, un model d’alimentació saludable reconegut a tot el món. Es caracteritza pel consum majoritari d’hortalisses i fruites fresques, llegums, fruita seca, cereals integrals (arròs, pasta, pa, etc.) i tubercles com la patata.

    L’oli d’oliva verge és la principal font de greix, i es combina amb un consum moderat de làctics, peix i ous, i un consum ocasional de carns, prioritzant sempre la qualitat i l’origen responsable.

    cantabrico-catering
    Catering-cantábrico

    Les guies alimentàries són una eina molt útil

    Com fomentar una alimentació equilibrada

    Per mantenir una dieta equilibrada, les guies alimentàries són una eina molt útil. Ajuden a entendre la importància de cada grup d’aliments i les seves proporcions.

    Les representacions gràfiques com la piràmide o el plat saludable ens mostren d’una manera visual i senzilla quins aliments han d’estar presents cada dia per aconseguir una alimentació completa i equilibrada.

    ASPCAT

    Petits canvis per menjar millor

    L’Agència de Salut Pública de Catalunya proposa la guia Petits canvis per menjar millor, un recurs pràctic per millorar la qualitat i la sostenibilitat de la dieta amb accions senzilles del dia a dia.

    La guia recomana:

    • Potenciar el consum d’aliments frescos, locals i de temporada.
    • Reduir els productes ultraprocessats, els sucres afegits i els greixos saturats.
    • Substituir aliments per versions més saludables i respectuoses amb el medi ambient.
    ASPCAT

    Notes informatives

    Informació sobre alimentació

    • Els farinacis inclouen pa, pasta, arròs, cuscús i tubercles com la patata. Es recomana que siguin integrals.
    • Els llegums són rics en hidrats de carboni i proteïnes, i poden substituir la carn o el peix en un àpat complet.
    • És recomanable diversificar el consum de peix (blanc i blau) i prioritzar la pesca sostenible. Cal evitar espècies com el peix espasa o la tonyina vermella en infants petits.
    • Es considera carn vermella la de bou, vedella, porc, xai o cabra. Es recomana limitar-ne el consum i evitar carns processades com salsitxes o hamburgueses.
    • L’aigua de l’aixeta és saludable, econòmica i sostenible, ja que evita l’ús d’envasos d’un sol ús.

    Cuinem amb productes
    de proximitat i de qualitat

    Ingredients naturals, ecològics i de temporada que fan del nostre menú una experiència saludable i saborosa.

    © 2025 Desarrollado por TuEspecialistaWeb

    logo-cantabrico
    Resum de la privacitat

    Aquest lloc web utilitza cookies per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les cookies s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.